Kost og ernæring

Åstveit Helsesenter har eget kjøkken som serverer næringsrik, appetittvekkende måltider som er viktig i rehabiliterings-prosessen. Kjøkkenet tilbyr også individuell tilrettelegging for diabetikere, overvektige og andre med spesielle behov. Kostholdet bygger på myndighetenes anbefalinger om kost og ernæring.

Klinisk ernæringsfysiolog og annet helsepersonell kan gi kostveiledning individuelt, samtidig som det undervises om kosthold under oppholdet.

Til frokost og kvelds henter pasienten mat selv i buffeten, mens til lunsj og middag blir maten servert ved bordet. Dersom pasienten trenger hjelp til å frakte maten til bordet, vil vårt personale i spisesalen hjelpe til med dette. Pasienten vil få en plass i spisesalen under oppholdet, så sant det ikke oppstår situasjoner som gjør at vi må gjøre endringer underveis. Dietter som for eksempel lavkarbodiett, har vi dessverre ikke anledning til å ta hensyn til.